Massengena Çiçeği Bakımı
4 mins read

Massengena Çiçeği Bakımı

Massengena saksı çiçeği ev, ofis ve iş yerlerimizi renklendiren yeşil bitkilerden olmaktadır. 2’li, 3’lü ve 4’lü çeşitleri bulunan bu çiçeğin boyu 70 cm ile 180 cm arasında değişiklik gösterir. Güzel ve hoş görünümüyle ev, ofis ve iş yerleri gibi yaşam alanlarında duvar köşelerine, çalışma odalarına ferahlık katarlar. Bakımları kolay olduğundan dolaı sıklıkla tercih edilir hem ortama da uyum sağlarlar. Cam önü, kapı önü gibi rüzgar akımına maruz kalacak yerlere koyulmamalıdır. Aksi takdirde yapraklarını dökerek sorun yaşarlar. Dolaylı yollardan ışığı seven bitki olmakla beraber haftada bir gün yönü ışık alan bir yöne doğru çevrilmelidir. Böylece yapraklardaki çürüme ve sararmalar engellenebilir. Eğer hala nemli ise elimiz ıslanıyorsa sulama işlemini toprak kuruyunca yapmaya bırakabiliriz. Sulama yaparken dikkat etmemiz gereken bir diğer unsur da oda sıcaklığıdır. Oda sıcaklığına göre kış aylarında düzenli olarak haftada 1 kez, yaz aylarında da haftada 2 kez sulama yapmalıyız. Sulamada kullanılan su kabını ve su ölçeğini mecbur kalmadıkça değişmememiz gerekir.

Massengena Bakımı Nasıl Yapılır?

Massengena çiçeği direkt olarak güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Her ne kadar bol güneş ışığını sevse de gün ışığı almayan yönlere belirli aralıklarla dönmesi gerekir. Böylece çiçeğin bir yöne eğilimi engellenebilir. Az ışıkta kalan Massengena çiçeği beslenemeyerek yaprakların çürümesi ve sararmasına neden olabilir.

Massengena Nasıl Sulanmalı?

Massengena çiçeği yaz aylarında havanın sıcaklığına göre haftada iki veya üç kere, kış aylarında ise haftada bir kere saksı üstten sulanmalıdır. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günü tercih edilebilirken, kış aylarında ise Pazartesi günü tercih edilebilir. Çiçeğinizi sularken kullandığınız su kabını ve ölçeğini değiltirmemeniz gerekiyor. Düzenli sulamayla bitkide oluşacak hastalık, koku ve haşere oluşması engellenebilir.

 

Massengena Nerede Yetişir?

Massengena çiçeği ılık olan yerlerde tutulmalıdır. Rüzgarlı yerlerde bitkinizi bıraktığınızda çiçek sallandığından dolayı sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımı girmesine neden olabilir. Bu da çiçeğin ömrünü azalttığından dolayı yapraklarında bazı sararmalar ve çürümeler olabilir.

Massengena Işığı Sever Mi?

Massengena çiçekleri de diğer çiçekler gibi ışığı seven çiçekler arasında bulunur. Çiçeğin yaşam alanlarımızda bulunmasını istiyor fakat ortamımız gün ışığından uzak ise bu duruma dikkat etmemiz gerekiyor. Çiçeklerimizi doğal ortamlarına uygun hale getirerek ışık alması için üstünden aydınlatıcılarla destekleyebilirsiniz. Aşırı derecede sulayıp, saksısında da boşluk olmadığını gördüğümüz bitkilerimiz bazı sorunlarla karşılaşabilir. Bitkilerinizin hastalanmaması için ve sorun yaşamaması için düzgün vakitlerde düzenli olarak sulamalı ve budamasını, bakımını en iyi şekilde yapmaya özen göstermeliyiz. Massengena bitkisini çoğaltırken onun gövdelerinden bir tanesini su dolu vazoda çimlendirdikten sonra toprağa dikerek düzenli olarak sulamalı ve bakımını en doğru şekilde yapmalıyız. Bu şekilde yaptığımız zaman hem bitkimizin çoğaldığını görecek hem de çiçek açtığını göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir