Madagaskar Yasemini Bakımı Nasıl Yapılır?
4 mins read

Madagaskar Yasemini Bakımı Nasıl Yapılır?

Madagaskar Yasemini Bakımı Nasıl Yapılır? Madagaskar Yasemini nasıl budanir, nasıl çoğaltılır? gibi sorularınızın cevabını siz değerli okurlarımıza vermek istiyoruz.

Stephanotis floribunda yani bilinen diğer adıyla Gelin Mumu çiçeği adıyla adlandırılan Madagaskar Yasemini çiçeği ana vatanı Madagaskar olan bir bitkidir. İç mekanda doğru uygun koşulları sağlanırsa yetiştirilir. Son zamanlarda görüntüsü nedeniule dekoratif amaçla kullanılan Madagaskar Çiçeği güzel bir kokuya sahip olan çiçektir. Tırmanıcı özelliğe sahip olan bu çiçek bir bitkidir.

Madagaskar Yasemini Meyvesi

Madagaskar Yasemini bitkisinin yaprakları oldukça güzel görünüme sahiptir. Güzel görünüme sahip olan bu bitkinin yapraklarının şekli kauçuk yapraklarına benzer. Meyve ve çiçek verme özelliğine sahip olan Madagaskar yaseminin meyveleri avokadoya benzer. Yasemin çiçeğini andıran bu çiçekin yasemin çiçeğiyle herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Mumdan yapılmış olan bu bitki uzun zaman solmadan yaşayabilmektedir.

Madagaskar Yasemini Ne Zaman Çiçek Açar?

Madagaskar Yasemini ilkbaharda başlayacak ve sonbahara kada çiçek açacaktır. Güneş alan fakat direk güneşe maruz bırakılması uygun olmayan bu çiçeğe eğer iç mekanda uygun ortam yaratılırsa çiçek açılabilmektedir. Madagaskar Yasemini çiçek açacağı zaman bulunduğu ortamdan farklı bir yere kaldırılmamalı ve yeri değiştirilmemelidir.

Madagaskar Yasemini Bakımı

Mart ayından Ağustos ayına gelene dek sıklıkla sulanmak isteyen Madagaskar Yasemini çiçeği suyunun mutlaka dinlendirilmiş olması gerekir. Bu ayların yanı sıra sulama periyodunun seyrek yapılması gerekir. Çiçeğin yaprakları yaz döneminde nemlendirilerek sulanırsa çiçeğinizin daha iyi görünüme sahip olduğunu göreceksiniz.

Madagaskar Yasemini Budama Şekli

Madagaskar Yasemini budaması yapılması şarttır. Bitkinin dalları çok uzadığı zaman destek çubuğuna bağlanarak şekillendirmeniz gerekir. Bitki esnek dallara sahip olduğu için çember etrafına sabitlenerek bu şekilde yapılmaktadır. Bitkinin ilkbaharda budaması yapılması çok doğru olacak ve çiçek verme olasılığını arttırmış olacaksınız.

Madagaskar Yasemini Toprak Seçimi

Madagaskar Yasemini veya Gelin Mumu Çiçeği olarak da adlandırılan bu çiçek için bahçe toprağını kullanabilirsiniz. Toprak seçimi yaparken suyu bünyesinde tutmayan bir toprak olmasına özen gösterin. Hemen her yıl toprağını yenileyebilir ve üzerine toprak ilavesi yapabilirsiniz.

Madagaskar Yasemini Çoğaltma Şekli

Madagaskar Yasemini daldırma yöntemiyle çoğaltılır. İlkbahar döneminde yaz dönemine kadar ucundan ya da yan dallarından keserek daldırma yöntemiyle köklendirip bitkiyi çoğaltabilirsiniz. Avokadoyu andıran bu meyveler dalda kuruduğu zaman içerisinden tohumlar alınır. Alınan çekirdekler de hiç bekletilmeden direkt olarak dikilmelidir. Bir hafta içinde çimlenme başlayacaktır. Çimlenme başladıktan sonra bitki fide boyutuna geldiği zaman direkt güneşe maruz kalmayacağı için daha iyi şekilde büyüyecektir.

Bitkiniz direk güneş ışığına maruz kalırsa dallarının ya da yapraklarının kuruduğunu görebileceksiniz. Kuruyan dalları yeniden canlandırmanız zor olduğu için kökten keserek kurtarmanız daha iyi olacaktır. Bitkinin bakımını düzenli yaptığınız zaman bitkinizin daha iyi geliştiğini görebileceksiniz. Bundan dolayı bakımı yaparken iyi yapmanız gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir