Devetabanı Çiçeği Çoğaltma Ve Bakımı Nasıl Yapılır?
4 mins read

Devetabanı Çiçeği Çoğaltma Ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Devetabanı Çiçeği Çoğaltma Ve Bakımı Nasıl Yapılır? sorusu bitkinin yetiştiricileri tarafından sorulan sorulardan olmaktadır. Devetabanı çiçeği monster adıyla da adlandırılır. Aydınlık mekanları çok seven Devetabanı çiçeği hava akımından kolay bir şekidle etkilenmektedir. Bu sebeple yaprak uç ve ortalarında kurumalar olur. Bitkiyi bu tarz ortamdan korursanız o zaman yaralarını onaracaktır. Nemli ortamı çok seven bitkinin yapraklarını su püskürtücü ile nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Toprak olarak torflu ya da kumlu bahçe toprağını seven bu bitki geniş saksılarda yetişmeyi sever.

Devetabanı Yapraklarında Su Damlaması Neden Olur?

Devetabanı yapraklarında su damlaması neden olur? sorusu bitkinin yetiştiricileri tarafından sorulan sorulardan olmaktadır. Eğer Devetabanı yapraklarından ağlıyor gibi su damlıyorsa bu bitkiyi aşırı sulamadan kaynaklanmaktadır. Bundan dolayı sulamayı azaltmanız gerekiyor. Bitki toprağınız kuruduğu anda sulama yapmanız daha doğru olacaktır.

Devetabanı Çoğaltması Nasıl Yapılır?

Devetabanı çiçeğinin çoğaltılması oldukça kolaydır. Deve Tabanı çiçeğini çoğaltmak için kök dalının hemen altından düz uçlu kesici ile keserek suda köklenmeye bırakabilirsiniz. Köklenmesi için uzun süre beklemeniz gerekir. Kökler minimum 15 cm olduğunda saksıya dikebilirsiniz.

Devetabanı Bakımı

Devetabanı Latince adı Philodendron Monstera Deliciosa olarak bilinmektedir. Aracceae Yılanyastıgıgiller ailesinin üyesi olarak bilinen deve tabanı çiçeği zengin türe sahiptir. Florida, Meksika, Antiller başta olmak üzere nemli tropik ormanlarda yetişen Deve Tabanı Çiçeği kökleri genellikle toprak yüzeylerinin dışına taşar ve ağaca tutunarak gelişir.

Sarmaşıklar gibi ağaca zarar vermeyen bu bitki aslında orkideye de benzer. Yaprakları biçim olarak oval, kalp ve kocaman el parmaklarını andırmaktadır. Yüzeyleri oldukça parlak olan bitkinin dalları kırmızıdır. Deve tabanının boyu budanmazsa eğer 3-4 metreyi bulabilir. Budama yapmak yaprakları daha büyütüp gövdeyi genişletir. Kimi yaprakların çapının da 1 metre kadar büyüdüğü gözlemlenir.

Devetabanı Toprağı Nasıl Olmalı?

Devetabanı iyi cins bahçe toprağı ve yaprak gübresiyle karıştırıldığı zaman daha iyi bir bakıma sahip olacaktır. Bitkinin doğasına uygun sıcaklık tüm yıl 18 derece ile 22 derece arasında değişiklik gösterir. Doğrudan güneş almayan, aydınlık yerde mutlu olan bitkinin sulamasını yapmadan önce toprağının kurumasını beklemelisiniz. Nemli ortamlarda gelişen bu bitkiye sıklıkla su püskürtmelisiniz. Bu işlemi yapmadığınız zaman bitkinin yapraklarının bir şekilde uçlarından sararmaya başlayacaktır. Yaz ayları boyunca da onu beslemeyi ihmal etmemeli, tohumla ve çelik alma yöntemiyle çoğaltmayı denemelisiniz. Yarı gölge ve gölge alanlardan hoşlanan Deve Tabanı çiçeğini direk güneş ışığına maruz bıraktığınızda bitkinizden vazgeçmeniz gerektiğini unutmayın.

Bitkiler çok saksı değişikliği sevmediğinden dolayı Deve Tabanı bitkisinin de saksısını sıklıkla değiştirmemeniz gerekir. Bitkinin toprağını çoğaltıp, saksısını genişletirken bile dikkatli bir şekilde yapmanızı tavsiye ederiz. Evinizde baktığınız deve tabanı bitkinizin bakımını doğru bir şekilde yaptığınız takdirde bitkinizin daha uzun ömürlü olduğunu göreceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir