Lotus Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
3 mins read

Lotus Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Nilüfer Çiçeği olarak da bilinen Lotus Çiçeği çamurda çiçek açmasıyla da bilinir. Su üzernde süzülmesiyle de bilinen bu bitki türü neredeyse herkesin hayran kaldığı insanları dinlendiren ve görünümüyle son derece hayran bırakan bir çiçek türüdür. Lotus çiçeği ya da nilüfer çiçeği evde veya farklı alanlarda yapılan bakımla iyi şekilde yetişebilir. Doğal ortamı olan sulak ve çamurlu batak oramında daha güzel açar ve daha güzel kokar. Bir su bitkisi olduğundan dolayı her daim bol miktarda suya ihtiyaç duyacaktır. Lotus çiçeği bakımı yapılırken bazı dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Örneğin Lotus çiçeğinin tohumunu aldıktan sonra tohumda delik açılmaması gerekir. Aksi takdirde tohum çimlenmeden ölecektir. Lotus çiçeği bakımında en dikkat edilmesi gereken şey ise tohumun tamamen sulu yerde dikilmesi gerektiğidir. Bol sulak alan Lotus çiçeği için faydalıdır. Diktiğiniz tohumun mutlaka su altında kaldığından emin olmanız gerekir. Filizler de büyümeye başlayınca Lotus çiçeğine bir avuç toprak atmanız yeterli olacaktır.

Lotus Çiçeği Faydaları

Çok faydalı bir çiçek olarak karşımıza çıkan Lotus Çiçeği faydaları saymakla bitmez. En bilinen faydası arasında ise cilde ferahlık vermesi, yüksek oranda C vitamini içermesi, idrar sökücü özelliğe sahip olması gelir. Ayrıca vitamin eksikliğinin giderilmesi, kanser tedavisine yardımcı olması, uykusuzluğa iyi gelmesi, metabolizmayı hızlandırması, fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olması, tansiyona iyi gelmesiyle bilinmektedir. Hem sinir bozukluklarına hem de ruhsal hastalıklara iyi gelen Lotus çiçeği ateş düşürmesi ve yorgunluğu en az indirmesiyle de bilinmektedir.

Lotus Çiçeği Nerede Yetişir?

Lotus çiçeği hem bataklıklarda hem de sulak alanlarda yetişmektedir. Büyük su alanlarında ve bataklıklarda yer alan bu çiçek oldukça faydalı bir çiçektir. Rengarenk çeşitleri ve ince yapraklarıyla dikkatleri çeken Lotus çiçeği ya da bilinen diğer adıyla Nilüfer çiçeği evin en sulak yerinde ve saksıda yetişebilir. Tohumunu temin ettikten sonra su dolu bir şekilde othumu bekletebilir ve daha sonra filizlenmesini bekleyebilirsiniz. Filizlenme ilerledikçe büyük bir saksıya dikerek lotus çiçeğini yetiştirmeye başlayabilirsiniz. Oldukça faydalı bir çiçek olan Lotus çiçeğinin bakımına özen gösterilmesi ve suyunun eksik edilmemesi gerekiyor.

Lotus Çiçeği Neden Çamurda Açar?

Lotus ya da nilüfer çiçeği olan bu çiçek çamurlu ve sulak alanlarda açar. Bunun en önemli nedeni ise elbette çamurdan ve sulak alandan çiçeğin vitamin alması ve beslenmesidir. Bu şekilde yetişen Lotus çiçeğinin faydası artmaya devam eder. Bu sebeple nilüfer ya da lotus çiçeğinin en verimli yetiştiği yerlerde çamurlu alanlar olarak bilinir. Bu sebepledir ki lotus çiçeği bu alanlarda daha iyi ve daha güzel yetişir. Faydasını da giderek arttırmış olur. Siz de evinize Lotus çiçeği almayı düşünüyorsanız bol su kullanmayı ihmal etmeyin ve onu sevgiyle büyütmeye özen gösterin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir