Dikenler Tacı Çiçeği Bakımı
4 mins read

Dikenler Tacı Çiçeği Bakımı

Evde yetiştirilmesi uygun olan iç mekan bitkisi Dikenler Tacı Çiçeği Bakımı ile ilgili siz değerli okurlarımıza bilgi vermek istiyoruz. Halk arasında Japon Gülü ya da Yılbaşı Dikeni olarak da adlandırılan Dikenler Tacı Çiçeği bakımı zannedildiği kadar zor değildir. Gövdesi dikenli bir çiçek olan dikenler tacı çiçeğinin dikenleri kendini koruma amaçlı değil daha çok gövdesinde su tutma ve güneş alma amaçlıdır. Dikenler tacının gövdesi çok fazla gelişmese de çalı formunda olan dalları ve yaprakları yaklaşık 2 metreye kadar da yayılabilir. Eğer çiçeksiz ve biçimsiz büyüyorsa yetersiz güneş ışığı aldığı anlamına gelir. Eğer hem sağlıklı, hem gösterişli hem de güzel bir çiçeğiniz olmasını istiyorsanız çiçeğinizi aydınlık ve güneş alan bir yerde muhafaza etmeniz gerekir. Güneye bakan pencere önünde bakacağınız çiçek daha iyi olacaktır. Dikenler tacı, narin çiçekli lakin dayanıklı bir bitkidir. Kış aylarında -10 derece soğukluğa bile dayanır. Yani soğuk iklimde bile çiçeğinizi balkonunuzda veya bahçenizde bırakabilirsiniz.

Dikenler Tacı Çiçeği Su İhtiyacı

Dikenler Tacı çiçeği hem yaprakları hem de gövdesiyle havadan nem alarak susuzluk ihtiyacını gideren nadir bitkilerdendir. Bu sebeple sulamasına dikkat edilmesi gerekir. Çiçeklenme döneminde yani yaz aylarında toprağı kurumayacak şekilde sulanmalıdır. Dinlenme dönemi yani kış aylarında ise sulaması azaltılmalıdır. Eğer nemli bir bölgede yaşıyorsanız toprak kurumadan sulamanız gerekir. Özellikle 3 günde bir yapraklarına su püskürtmeniz gerekir. Havası kuru olan bir bölgedeyseniz eğer her gün su püskürtmeniz bitkinizin gelişmesine neden olacaktır.

Dikenler Tacı Çiçeği Çoğaltma İşlemi

Dikenler Tacı Çiçeği Çoğaltma İşlemi yapmanın bir kaç farklı yolu vardır. Bu işlemi yapabilmek için en uygun zaman bahar ayları yani mayıs ayıdır. İyi gelişmiş çiçeğinizin bir dalını keserek direk az nemli toprağa dikebilirsiniz. Çiçeğinizi ilk ektiğinizde sulama yapmayıp, can suyu vermemeniz gerekir. Güneşli ve esintili bir yere koyarak 2-3 gün sonra toprağı kurumaya başlayınca sulayarak böyle devam edin. Güneş gördükçe ve sulamasını yaptıkça bu çiçek toprağa tutunacak ve gelişim gösterecektir. Eğer çiçeğinizde böceklenme sorunu yaşadıysanız dikkat etmeniz gerekir.

Dikenler Tacı Çiçeği Hastalıkları

Dikenler Tacı Çiçeği hastalıkları arasında böceklenme sorunu yer alır. Çiçekte böceklenme sorununu yaşadıysanız çiçeğinizi sulamayı azaltmalısınız. Fazla sulama çiçeğinizin çürümesine ve böceklenmesine neden olabilir. Çiçeğinizin renginde solukluk ve farklılık varsa bu durum hastalıktan değil toprağın PH derecesinden kaynaklanmaktadır. PH seviyesi yüksek olan toprakta beslenen çiçeğin rengi daha açık olacaktır. Çiçeğinizde eğer farklı sorunlarla karşılaşırsanız ya da farklı hastalıklarla karşılaşırsanız vakit kaybetmeden çiçeğinizi korumaya yönelik davranmalısınız. Çiçeğinizi korumadığınız takdirde hastalığı devam ediyorsa eğer çiçeğinizi zamanla toparlayamadığınızı göreceksiniz. Ayrı ayrı kökler şeklinde büyüteceğiniz çiçeğinizi daha iyi besleyecek ve rengarenk görünüme sahip olduğunu göreceksiniz. Evinizde veya balkonunuzda büyüteceğiniz bu bitki ortamlarınızı güzelleştirecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir