Difenbahya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
4 mins read

Difenbahya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Difenbahya Çiçeği evlerde, ofislerde ve iş yerlerimizde bulunan bulunduğu ortamı renklendiren ve güzel yapraklarıyla en sevdiğiniz saksı bitkilerinizden bir tanesi olacaktır. 60 cm ile 120 cm arasında değişiklik gösteren boya sahip olan Difenbahya çiçeği ışık alan bölge ışık aldığı yöne doğru sevecektir. Direk gün ışığından uzak tutulmalıdır. Işık alan bölge ışık aldığı yöne doğru eğildiği için haftada bir kez bitkinin yönü ışık almayan tarafı da ışık alan yöne çevrilmelidir. Cam önü, kapı önü gibi direk rüzgarı alan yere koyulmamalıdır.

Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevrilmelidir. Az ışıkta kaldığı zaman yeteri kadar beslenemez dolayısıyla yapraklar ölür ve giderek sararır.

Difenbahya Nasıl Sulanmalıdır?

Difenbahya çiçeği yazın haftada iki kere kışın ise haftada bir kere üstten sulanmalıdır. Özellikle yaz aylarında Pazartesi ve Perşembe günü tercih edilirken, kışın sulama tekniğinde Pazartesi günü tercih edilebilir. Sulama esnasında kullanılan su kabının ölçeği hep aynı olmalıdır. Çiçeğe dökülen su saksının dibinde kalmamalıdır. Böylece bitkinin toprağında oluşabilecek koku ve haşerelerin oluşmasına engel olunacaktır. Sulama da temel kural bitkinin toprağı kurudukça su verilmesi gerekir.

Difenbahya Nerede Yetişir?

Difenbahya çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Rüzgar çiçeği salladığından dolayı sapında bazı oynamalar ve toprağın köküne hava akımının girmesine neden olmaktadır. Bu durum da çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çürümelere neden olur.

Difenbahya çiçeği yaprakları solduktan sonra tekrar yapraklarını tazelemesi ve yenilemesi için çürüyen yapraklar makas yardımıyla kesilerek şekillenmelidir. Difenbahya çiçeğinin toprak değişimi yılda bir kere Nisan ayında yapılmaktadır. Toprak değiştirirken dikkat edilmesi gereken hususu, değiştirmek istediğiniz çiçeğin saksısı büyük olmalıdır.

Difenbahya Vitamin Kullanımı

Difenbahya çiçeği vitamini seven bir çiçektir. Çiçekte vitamin kullanırken dikkat edilmesi gereken husus çiçeğimizin yapraklarının sağlıklı olması için vitamin kullanmalıyız. Çiçeğimizin çiçekleri solmuş ve budamasını yapmışsak bu dönemde bitkimizin hem çiçek açması hem de gelişmesi için vitamin kullanımı önemlidir.

Difenbahya Işığı Sever Mi?

Difenbahya çiçeğinin yaşam alanlarımızda bulunmasını istiyoruz ama bulunduğu ortam gün ışığından uzak ise bitkilerimizin yapraklarının dökülmesini ve çiçek açmadığına şahit olabiliriz. Bunun için çiçeklerimizi doğal ortamlarına uygun hale getirmek ve ışık alması için üstünden aydınlatıcı kullanabiliriz. Saksı çiçeklerinin büyük bölümü aydınlığı sevmektedir. Karanlıkta kalan bitkilerin gelişimi daha zor olduğu için çok büyümez. Daha az ışık alan bitkilere daha az su verilmesi doğru olacaktır. Bitkiye aşırı su vermeniz, saksı deliklerinin kapalı olması ve suyun deliklerden tabağına çıkması, hastalanmış bitkinin diğer bitkilere yakın olması ve toprağının kalitesiz olması bitkinin gelişimini engeller. Difenbahya çiçeğinin çoğaltılması da diğer bitkilere göre daha kolaydır. Gövdeden ayrılan yapraklardan bir tanesinin alınarak su dolu vazoya koyulması gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir