Cam Güzeli Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
4 mins read

Cam Güzeli Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Cam Güzeli Çiçeği aslında doğanın tüm renklerini bulunduran rengarenk yapraklarıyla bulunduğu ortama farklı bir hava katan bir bitkidir. Doğada pek çok çeşidi bulunmaktadır. Evde, ofiste ve iş yerleri gibi yerlerde yaşam alanlarımızı süsleyen ve güzelleştiren uzun ömürlü bu bitki oldukça dayanıklıdır. Cam güzeli çiçeği bakımı yapılırken bazı şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. Bu bitki özellikle direk gün ışığına maruz kalmamalıdır. Aydınlık yerleri seven cam güzeli çiçeği bolca gün ışığı alırsa daha iyi olur. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevrilmesi gerekir. Böylelikle çiçeğin belirli bir yöne doğru eğilimi engellenebilir. Cam güzeli çiçeği az ışık aldığında beslenmeyerek yapraklarında solma ve kararma gibi sorunlar meydana gelebilir.

Cam Güzeli Çiçeği Nasıl Sulanmalıdır?

Cam güzeli çiçeği haftada en az 2 kere kış aylarında 1 kere sulamanız gerekir. Sulamayı üstten yaptığınız takdirde toprağa ulaştırılması gerekir. Yazın yapılan sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilmektedir. Kış aylarında ise sulama günü olarak istediğiniz bir günü seçebilirsiniz. Sulama yaparken tercih ettiğiniz su kabının ve ölçeğinin hep aynı olması gerekir. Çiçeğe dökülen su saksının dibinde kalırsa eğer suyun dökülmesi gerekir. Bitkinin toprağında koku ve haşere gibi durumların oluşmasına engel olunması gerekir. Sulama esnasında bitkinin toprağı kurudukça su verilmesi gerekir. Toprağının kuru ya da sulu olduğunu anlamamız için toprağına parmağımızı batırmamız gerekir.

 

Cam Güzeli Nerede Yetişir?

Cam Güzeli çiçeğinin rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulması gerekir. Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortamın 14 ile 15 derecenin altına düşmemesi gerekir. Fazla rüzgar çiçeğimizi sallasığından dolayı köküne hava akımının girmesine neden olur. Bu durum da çiçeğimizin ömrünü azalttığından dolayı çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalarına neden olur.

Cam güzeli çiçeği dallarının üzerinde yer alan çiçekler solduğu için bitkimizin bir daha çiçek açması için solan yapraklarını keserek budamanız gerekir ve kesilen bölgenin içine hava akımı girmesini engellemeniz gerekir. Solan yaprakları kestikten sonra kesilen yapraklara mum, silikon ya da yakıcı olmayan yapışkanlarla kapatmanız gerekir.

Cam güzeli çiçeği toprağının da ara sıra değiştirilmesi gerekir. Çiçeğin durumuna bağlı olarak 2 yıl da bir kere sıcak aylarda toprak değişimi yapılması gerekir. Toprak seçimi yapacağınız zaman hem humuslu hem de lifli toprak kullanmanız gerekir. Bu tarz topraklar bitkinizin toprak gelişimini iyi yönde etkileyecektir. Toprak değişimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise çiçeği bir numara büyük saksıya dikmenizdir. Çiçeğinizin gelişimine katkı sağlamak için vitamin de kullanabilirsiniz. Çiçeğimizin çiçekleri solmuş ve budamasını yapmışsak bu dönemde bitkimizin çiçek açması hem de gelişmesi için vitamin kullanabilirsiniz. 1 litre suya bir kapak olacak şekilde vitamin dökerek iyice karıştırılan suya vitamin katarak siz de bitkinizin gelişimine katkı sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir