Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
4 mins read

Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Spatifilyum ve Yelken Çiçeği adıyla da bilinen Barış Çiçeğinin en önemli özelliği zambağa benzeyen beyaz çiçekler açılmasıdır. Salon çiçeklerinden biri olan barış çiçeğinin bakımı, sulanması, saksı değişimi ile ilgilid etaylardan sizlere bahsetmek istiyoruz. Okumaya devam ederek öğrenebilirsiniz.

Barış Çiçeği Çeşitleri

Barış Çiçeği farklı çeşitlerde karşımıza çıkmaktadır. Mesela yalnızca bir ya da iki çiçek açan cinsleri bulunmaktadır. Çok fazla çiçek açan çeşitleri farklılık göstermektedir.

Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Barış Çiçeği Bakımı için öncelikle yapraklarını incelemeniz gerekir. Çiçeğin sararan yaprağını gördüğünüzde köke yakın bir kısmından kesmeniz gerekiyor. Spatifilyum çiçeği olarak bilinen barış çiçeğinin yapraklarının kuruması çiçeğinizin öldüğü anlamına gelmemektedir. Çiçeğiniz büyürken bazı yapraklar kuruyabilir. Elbette bir iki yaprağın kurumasının hiç bir anlamı yoktur. Örneğin bitkinin bir anda 7-8 yaprağı çürümeye başladıysa bu bitkide bir sorun olduğu anlamına gelmektedir.

Yelken Çiçeği olarak bilinen bu çiçek açan beyaz çiçeğiyle zarif bir görüntüye sahiptir. Çok soğuk veya sıcak havada kalması çiçeğin yapraklarına, çiçeğine ve köklerine zarar verecektir. Çiçeğinizin toprağı nemli kalıncaya kadar sulamalı ve suyun toprağın tamamen her tarafına ulaştığından emin olmanız gerekiyor. Yaz aylarında genellikle çiçekler açan bu bitkinin kış aylarına doğru çiçeğini döktüğünü göreceksiniz. Bitkinin sararmış veya çürümüş yapraklarını makasla kestikten sonra bitkinizin biraz daha canlandığını göreceksiniz.

 

Barış Çiçeği Saksı Değişimi Nasıl Yapılır?

Tüm bitkilerde olduğu gibi yelken çiçeğinin de yılda bir veya iki yılda bir önceki saksıya göre bir parmak daha geniş bir saksıya alınması tavsiye edilir. Geniş saksıya geçirilen bitkinize aynı zamanda toprak desteği vermeli ve bakımına devam etmelisiniz. Genelde bitkilerde saksı değişimi havalar soğumadan ya da aşırı sıcak olmadan önce ilkbahar ortalarında yapılabilir. Barış çiçeği saksı değişimi de ilkbahar döneminde yapılabilir. Fakat bu bitki sürekli saksı değişimi yapılmasını sevmemektedir. Bitkiler bildiğiniz gibi yer değiştirdiği zaman küsebilir ve toparlanması da zaman alabilir. Bu sebeple iki yılda bir saksı değişimi yapmanız daha doğru olacaktır.

Barış Çiçeği Nasıl Sulanır?

Barış Çiçeği suyu seven bir çiçektir. En sağlıklı su kontrolü yapmanın yolu ise bitkinizi sulamadan önce toprağına parmağınızı hafifçe sokarak nemini kontrol etmenizdir. Eğer toprak hala nemliyse çiçeğinize kesinlikle su vermemenizi tavsiye ederiz.

Çiçeğinize uzun süre su vermeyi unutursanız yaprakların çktüğünü görebilirsiniz. Bu şekilde bulduğunuz çiçeği asla çöpe atmayın. Bitkinin yapraklarını bir araya toplayarak ve geçici bir ip ile bağlamanız gerekir. Daha sonra bitkinizi suyun içinde yarım saat bekleterek canlanmasını sağlayabilirsiniz. Yaprakların yeniden eski haline döndüğünü görebileceksiniz. Hassas çiçekler gibi yelken çiçeği kolay ölen bir çiçek değildir. Dilerseniz bitkilerinize vitamin verebilir yaprakları silebilir isterseniz de bitkinize duş aldırabilirsiniz. Bitkinizin yerini değiştirmeden bakmaya özen gösterin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir