Badem Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Badem çiçeği olarak bilinen çiçek türü aslında herkes tarafından bilinen yemiş badem çiçeğine verilen addır. Bademler açmaya kısa süre kala açan badem çiçeği aslında yemiş olan bademlerin olgunlaşmasına da olanak tanıyor. Babil zamanına kadar dayanan ve bir köke sahip olan badem çiçeği güzel kokusu ve harika görünümüyle yemiş bademlerin tadını da ortaya çıkarmaktadır. Akdeniz kıyılarında sıklıkla yetişen badem yemişinin çiçeği de kendi gibi harika bir görünüme sahiptir. Tropikal iklime sahip olan Badem çiçeği aynı zamanda kiraz, erik ve şeftali ile aynı aileden gelmektedir. Badem Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? sorusu bu çiçeğe sahip olan kişiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Badem çiçeğinin bakımı yapılırken bazı dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.
Özellikle Badem Çiçeğinin yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı bir alanda olması gerekiyor. En çok ilkbahar başında durgun olmayan havalarda bakılması gerekiyor. Hemen her toprakta yetişen badem için her zaman yeterli miktarda toprak kullanılması gerekiyor. Toprak hazırlanırken badem çiçeğini ekmeden önce toprağı derin olarak sürmek gerekir.
Badem Çiçeği Ne Zaman Açar?
Yazları sıcak kurak, kışları ılık ve yağışlı iklimi seven ve nemli topraklarda yetişmeye bayılan badem çiçeği ilkbaharın ilk yıllarında kendini göstermeye başlar. Yıl içinde aşılama yöntemiyle bir hayli büyüme gösteren badem ağaçlarında biten çiçekler tıpkı diğer türler gibi kendini ilkbahar aylarının başında gösterecektir. Muhteşem kokusu ve güzel görünümüyle hemen herkesin ilgisini çekmeyi başaran badem çiçeğinin evlerde yetiştirilmesi ve bakılması çok uygun değildir. Herhangi bir hastalıktan dolayı değil de her daim doğal ortamda yetiştirilmesi ve saksılara sıkıştırılmaması bu bitkinin en sevdiği özelliklerdendir.
Badem Çiçeği Yenir Mi?
İlk defa bahar ayının başlarında kendini göstermeye başlayan badem çiçeği pek çok çiçek türü gibi yenilmeyen bir bitkidir. Çiçekler yalnızca aşılama döneminde ve tomurcuklama döneminden sonra kendini gösterecektir. Çiçeklenme dönemi sona erdikten sonra badem yemişi oluşacaktır. Badem yemişlerinin de sağlıklı ve tam yetişmesi için badem çiçeğinin tam vaktinde açması önemlidir. Görsel açıdan güzellik sahibi olan, lezzetli mi lezzetli olan ve her yerde rahatlıkla kullanılan badem yemişinin oluşması için bir başlangıç olan badem çiçeği yenmez.
Badem Çiçeği Anlamı Nedir?
Bademler oluşmadan önce ortaya çıkan ve toplanarak harika kokuya sahip olan çiçek türlerinden biri de badem çiçeğidir. Harika bir renge ve muhteşem bir kokuya sahip olan badem çiçeğinin anlamı da kendi kadar güzel olmaktadır. Badem çiçeği, demet ve buket haline getirilerek uzun zaman saksıda saklanabileceği gibi badem çiçeğinin anlamı aşkımızın sürmesini ümit ediyorumdur. Aşkın devam etmesi ve buna bağlı olarak umudu sergileyen ve gösteren bir çiçek türüdür. Yani sevgilinize veya eşinize alacağınız önemli çiçeklerin başında badem çiçeği yer almaktadır.