Antoryum Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Olur?
3 mins read

Antoryum Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Olur?

Antoryum çiçeği anavatanı Orta ve Güney Amerika olur. Yağmur ormanlarında yetişen bu çiçeğin yaklaşık 800 çeşidi olduğu biliniyor.

Antoryum Çiçeği

Antoryum çiçeği nedir, tropikal bir çiçek antoryum aynı zamanda ev ya da ofis koşullarında yetiştirilebilir. Oldukça estetik ve zarif bir görünüme sahip olan bu çiçeklerin bakımı da kolay olur.Her çiçeğin bir anlamı ardır. Antoryum çiçeğinin anlamı da kendine özgü kalp görüntüsünden gelir. Çiçek; mutluluğu, tutkuyu, aşkı, sevgiyi ve heyecanı simgeler. Uzun ömürlü olan bu flamingo çiçeği vazoya konulmasının ardından 6 ila 8 hafta boyunca yaşar.

Antoryum Çiçeği Nedir?

Narçiçeği ve kırmızı renkte olan antoryum çiçeği geniş yapraklara da sahip olur. Antoryum çiçeği nedir kısaca diğer ismi olarak flamingo olan çiçek tüm mevsimlerde çiçek açabilir ve uzun süre yaşayabilen bir bitkidir. Yılanyastığıgiller ailesine mensup olan çiçek, yapraklarının parlak görüntüsü ile dikkat çeker ve dekor anlamında popülerliğini arttırır. Çiçeğin en popüler rengi kırmızı olur; ancak kırmızı haricinde pembe, beyaz ve yeşil tonları da bulunur.

Antoryum Çiçeğinin Bakımı

Ev ve ofislerde kullanılan bir süs bitkilerinin yanında hoş bir görsel katacak antoryum çiçeğinin bakımı oldukça da kolay olur. Gerekli sıcaklık şartlarının karşılanması ile sene boyunca çiçek açabilir.

Antoryum çiçeği direkt gün ışığına maruz bırakılmaması gerekir. Sürekli güneş alması durumunda şekil bozuklukları yaşar. Rüzgârı seven bir bitki olmamasından dolayı balkon ya da açık alana konulması doğru değildir. Evin odalarında ya da ofisin iç mekânlarında bakılması tercih edilir.

Sulamaya konusunun da oldukça önemli olan antoryumun yaz ayları için haftada 3 kez sulanması ve tabağında su kalmamasına dikkat etmek gerekir. Kış aylarında ise daha az sulamak gerekir. Soğuktan korunması gereken çiçeğin tazeliğini koruyabilmek adına kurumuş ya da sağlıksız yapraklarının budanması gerekir.

Antoryum çiçeğinin sulaması aşırı derecede olmaması gerekir ayrıca saksı tabağında sürekli su bulundurmak köklerinin çürümesine neden olur. Kullanılan saksıda deliklerinin de olması önem taşır ayrıca yakınında hastalık taşıyan bitki var ise başka ortama konulması doğru olur.

Yaz aylarında çoğunlukla çiçek açarken kış aylarında çiçeklerini dökerek dinlenmeye geçer. Kuruyan yapraklar kendiliğinden döker; ancak eğer dökülmeyen yaprağı olur ise makas kullanarak kesilebilir. Çiçeğin üzerinde leke ya da böcek görülmesi durumunda uygun ilaç ile müdahale etmek gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir