Antoryum Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
4 mins read

Antoryum Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde, ofiste, iş yerlerinde kullanılan Antoryum çiçeği yaşam alanlarımızı renklendiren çiçeklerdendir. Pembe, beyaz ve kırmızı renkte olan Antoryum çiçeğinin boyu 40 cm ile 80 cm arasında değişmektedir. Adeta bir kalp şeklini andıran çiçekleriyle evde, ofiste ve iş yerinde kullanılan bu çiçekler süs ve mutluluk hissi katacaktır. Bakımı kolay olduğundan dolayı tercih edilir. Cam önünde, kapı önünde, rüzgar akımına maruz kalmayacak yerlerde olmalıdır. Dolaylı yollardan ışığı seven Antoryum saksı çiçeği direk gün ışığına maruz kalmamalıdır. Dolaylı yollardan ışığı sevmektedir. Karanlık ortamda kalan kısım haftada bir kez ışık alan yöne doğru çevrilmelidir. Böylece yaprakta olan çürüme ve sararmalar engellenebilir. Sulama yapmadan önce çiçeğin toprağının suya ihtiyacı olup olmadığını anlamak için parmağımızı toprağına batırarak kontrol edebilirsiniz.

Antoryum Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Antoryum çiçeği direk gün ışığına maruz kalmamalıdır. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı alamayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevrilir. Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenir. Bitkilerimiz az ışık aldığı zaman yeteri kadar beslenemeyeceğinden dolayı çiçeklerde solma ve kararma meydana gelmektedir.

Antoryum Çiçeği Nasıl Sulanmalıdır?

Antoryum çiçeği, yazın haftada iki ile üç kere arası saksının üstten sulanması gerekir. Özellikle Pazartesi ve Perşembe günleri sulama günü olarak tercih edilir. Sulama esnasında kullanılan su kabı ölçeği ile aynı olmalıdır. Çiçeğe dökülen su saksının dibinde en fazla akşam sulandıysa sabahta tabakta biriken su dökülmesi gerekir. Böylece bitkinin toprağında koku ve haşere oluşmasına engel olunacaktır. Sulamada asıl temel kural bitkinin toprağa kurudukça su verilmesidir.

Antoryum Nerede Yetişir?

Antoryum çiçeği rüzgar akımını alan yerden uzak tutulması gerekir. Rüzgar bildiğiniz gibi saksıda olan çiçeği salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımının girmesine neden olur. Bu da çiçeğin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmaya neden olur.

 

Antoryum Nasıl Budanır?

Antoryum çiçeği dayanıklı bir bitkidir. Dalların üzerindeki çiçekler solup ve geçtikten sonra bitkimizin bir daha çiçek açması için solan yaprak ve çiçeklerin kesilerek budanması ve kesilen bölgenin içine hava akımının girmesine engel olmak için de üzerinin kapatılması gerekir.

Antoryum Işık Sever Mi?

Saksı çiçeklerimiz yaşam alanlarımızda bulunmasını istiyorsak fakat odamızda yeteri kadar ışık yoksa gün ışığından uzak kalıyorsa bitkilerimizin yapraklarının dökülmesine, çiçeklerinin de açmasına yardımcı olmamız gerekir. Bunun için çiçeklerimizi doğal ortamlara uygun hale getirmek için aydınlatıcı bölgelerle destekleyebiliriz. Siz de bilirsiniz ki saksı çiçeklerinin büyük bir bölümü aydınlığı sevecektir. Bu gün ışığı olmayan bölgelerde bile aydınlatıcılarla desteklenmelidir. Karanlıkta kalan bitkiler yapraklarını dökecek sararmalar ve solmalar oluşacaktır. Daha az ışık alan bitkilere de daha az su verilmesi daha uygun olacaktır. Bitkiyi aşırı derece sulamadan büyütmeniz daha doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir