Nergis Çiçeği Anlamı ve Özellikleri
Nergis çiçeği hassas bir yapıya sahip olan çiçek türüdür. Eğer sizin etrafınızda bir nergis çiçeği varsa görmeden kokusunu alacaksınız. Bu sebeple özellikle ev hanımlarının evlerinin bir köşesinde mutlaka nergis çiçeği bulunur. Bu çiçeklerin sapları, yaprakları kısaca hemen her bölümü hassas olduğu için çocuğu olan kişilere pek önerilmez. Fulya ve aşk çiçeği olarak da bilinen Nergis çiçeğine aşk çiçeği denilmesinin en önemli nedeni görünümüyle etkileyici bir yapıya sahip olmasıdır. İlgi olmadığı zaman kısa sürede solan nergis çiçeğinin hikayesi, anlamı ve özellikleri ile ilgili siz değerli okurlarımıza bilgi vermek istiyoruz.
Nergis Çiçeği Hikayesi
Nergis çiçeği hikayesi peygamber efendimiz ile alakalı olan ve efsanevi olan hikaye olarak ikiye ayrılır. Mitolojik olarak baktığınızda nergis çiçeği bir hayal görüp hayale aşık olmuştur. Narcissos adı verilen bu kişi bir gün dağlarda gezinirken susar ve su içmek için önüne çıkan pınara eğilir. Bir anda karşısına bir hayal çıkar ve kendide bu hayale aşık olur. Elini uzatıp dokunmak istese de bir türlü ulaşamaz. Çünkü aşık olduğu hayal kendinin görüntüsüdür. Narcissos aslında kendine aşık olmuştur. Zamanla bu aşka dayanamayıp ölür. Öldüğü yerde de bir çiçek belirir ve bu çiçek nergistir.
Peygamber efendimiz kısmındaki sözler ise şu şekildedir. Peygamber Efendimiz nergis çiçeğiyle ilgili Nergis çiçeğini koklayınız. O çiçek ki sizi delilikten, barastan ve cüzzamdan koruyacaktır. Bu çiçeği koklayarak bile şifa bulacağımızı duymak ne kadar güzel değil mi?
Nergis Çiçeği Anlamı
Nergis çiçeği anlamı aslında saygı ve sevgi duymaktır. Bu sebeple hayatımızda önemli olan Nergis çiçeği birine hediye olarak vereceğimiz manevi değeri yüksek bir çiçektir. Kokina gibi aşk çiçeği olarak da bilinen Nergis çiçeği sarı ve beyaz renkte çiçeklere sahip olan bir bitkidir. İlkbahar aylarında çiçek açan nergis çiçeği soğanlı bir köke sahiptir ve bu soğan da zehirlidir. Taç yapraklı bir bitki olan Nergis çiçeğinin yaprakları soğan kısmından çıkar. Kesme çiçekçilik sektöründe de fazlasınca kullanılan Nergis çiçeği taç yaprakları 6 tanedir.
Nergis Çiçeği Faydaları
Nergis çiçeğini koklayarak burun tıkanıklığı sorununuzdan kurtulabilirsiniz. Eğer mide bulantınız ve kısmanız varsa nergis çiçeğini kaynatıp içmeniz gerekir. Aynı zamanda midede oluşan nemi çeken Nergis çiçeği abraş ve cüzzam gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Nergis çiçeği köküyle yaraların tedavisi de yapılmaktadır. Nezleye karşı tedavi amaçlı kullanılan Nergis çiçeğinin temizleyici özelliği de bulunur. Üç dört günde bir sulama gerektiren Nergis çiçeğini sularken toprağın tamamen nemini kaybetmediğine emin olun. Direkt olmayacak şekilde gelen güneş ışığıyla beslenecektir. Yaprakları solarsa ya da zarar görürse kendiliğinden yenilenen yapraklar sayesinde nergis çiçeğinizin sizin evinizde sürekli olarak kaldığını ve evinizi güzelleştirdiğini göreceksiniz. Rutubet ve safra kaynaklı baş ağrılarını gidermek için de kullanılan nergis çiçeği yenilenen bir çiçektir.