Atatürk Çiçeği Nasıl Bakılır? Nasıl Çoğaltılır?
4 mins read

Atatürk Çiçeği Nasıl Bakılır? Nasıl Çoğaltılır?

Bugünkü yazımızda sizler için hem kırmızı hem de yeşilin birleşiminden oluşan adıda kendide güzel olan çiçeğimizden bahsetmek istiyoruz. Atatürk Çiçeği Nasıl Bakılır? Nasıl Çoğaltılır?

Atatürk Çiçeği adından dolayı özel ilgisi sebebiyleMustafa Kemal Atatürk’ten adını aldığı için ve kökeni de Meksika Topraklarına dayandığı için görüntüsüyle bakanları etkilemeyi başarmıştır. Kasım ayı itibariyle kızarmaya başlayan ve muhteşem görünüme sahip olan Atatürk çiçeği hemen herkesin beğendiği iç mekan bitkilerindendir. Bu çiçeği yetiştiren kişilerin kırmızı yaprakları hemen ön plana çıkmamaktadır. Atatürk çiçeğinin yapraklarının kızarması çiçek açmasıyla olmaktadır. Yani bu çiçeğin kızarması için öncelikle çiçek açması gerekiyor. En güzel görüntüsüne sonbahar ortasından kış ortasına kadarki dönemde sahip olan bu çiçek akşamdan sabaha kadar karanlıkta kalırsa daha iyi olacaktır. Aksi takdirde gündüz süresini anlayamayacak ve çiçek vermekle kalmayacaktır. Çiçek olmazsa elbette kırmızı yaprakları da olmayacaktır.

Tam bir kış bitkisi olan bu bitki soğuğa oldukça dayanıklıdır. Ancak ilkbahar geldiği zaman gösterişli yapraklarından eser kalmayacaktır. Bitkinin uzun süre dayanması ve sağlıklı kalması için budama yapılması önemlidir. Budama yapıldıktan sonra da çoğalma işleminin yapılabilmesi için bitkinin köklerinden ayrılması gerekir. Bitkiden ayrılan bu dallar özellikle mayıs ayında daha zengin toprağa ekilirse daha iyi hale gelecektir. Bu bitkiyi bu dönemde düzenli bir şekilde sularsanız eğer daha iyi olduğunu göreceksiniz. Çoğaltma işlemi yapılırken önerilen oda sıcaklığının 17 ile 18 derece civarında olması gerekir.

Atatürk Çiçeği Bakımı

Atatürk Çiçeği Bakımı yapılırken en dikkat edilmesi gereken şey sulama işlemidir. Çiçeğin yapraklarının dökülmemesi, çürümemesi ve mantar olmaması için bitkinin kış aylarında çok sulanmaması gerekmektedir. Kış aylarında çok soğuk ortamda olmaması gereken çiçek ılık bir suyla sulandığında daha iyi olacaktır. Bahar ve kış aylarında havanın bir soğuk bir sıcak olduğunu düşünürsek çiçeğin daha fazla suya ihtiyaç duyduğunu düşünebiliriz. Atatürk çiçeğine bu dönemde haftada iki kez veya daha fazla bol suyla sularsak daha iyi olacaktır. Yaz aylarında ise direk güneş ışığı almayan yarı gölge bir yerde bakımını üstlenebilirsiniz. Ağustos aylarından itibaren yarı zamanlı tam karanlık bir ortamda bakıldığında yapraklarının kızarmadığını görebilirsiniz. Bu duruma dikkat ettiğiniz zaman uzun yıllar yetiştireceğiniz çiçeğiniz olduğunu görebileceksiniz.

Eğer evinizde Atatürk çiçeğine bakmak istiyorsanız siz de fide şeklinde alıp dikimini gerçekleştirebilirsiniz. Çiçeğinizin bakımını en iyi şekilde yaptığınız zaman güzel mi güzel bir görünüme sahip olduğunu göreceksiniz. Siz de renkli bir kişiliğe sahipseniz ve renkli çiçekleri seviyorsanız Atatürk çiçeği tam size göredir. Siz de bu çiçeğimizi bahçenizde,evinizde veya balkonunuzda yetiştirerek ortamınızı daha renkli hale getirdiğinizi göreceksiniz. Atatürk çiçeği bakımı oldukça zor olan bir bitki olsa da açtığı zaman ve bakımı doğru yapıldığı zaman sorun yaşamadığınızı ve harika bir görünüme sahip olduğunu göreceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir