Hit enter after type your search item

Beyaz Gülün Anlamı Nedir?

/
/
/
297 Views

Gül dediğimiz zaman ilk akla gelen şüphesiz kırmızı gül olmaktadır. Fakat kırmızı gül harici diğer renklerde olan güllerde bulunmaktadır. Özellikle biz bugünkü yazımızda beyaz gül ile alakalı bilgiler vereceğiz. Beyaz Gülün Anlamı Nedir?

Güller her daim popüler olmakla beraber diğer çiçekler gibi derin anlamlar taşımaktadır. Zengin bir geçmişi olan güller, yıllardır sevgi, saf ve derin duyguları anlatmak için kullanılmıştır. Güller sözlerle anlatılacak herşeyi daha iyi anlatmaya yarar. Beyaz renk bildiğiniz gibi her daim hem saflık hem de erdemlikle aynı anlama gelir. Hiç bozulmamış ve masumiyeti konu edinen beyaz gülün anlamı samimiyet, saglık, iffet olmaktadır. Karşı tarafa sevginizin ne kadar iyi olduğunu sizin ne kadar saf olduğunuzu göstermek için beyaz gül kullanabilirsiniz. Yani kısaca beyaz gül anlamı masumiyet ve aşk olmaktadır.

Beyaz Gül Bakımı Nasıl Olmalı?

Eğer siz de gül bakımını ev ortamında yapmak istiyorsanız hem derin hem de geniş bir saksıda bakmanız gerekiyor. Aynı zamanda saksı seçimi yaparken hava deliklerine sahip bir saksı kullanmanız gerekir. Gülünüzün saksı değişimi yaz aylarında iki yılda bir şeklinde yapmalısınız. Gül yetiştirmek için aynı zamanda kullandığınız toprağın killi ve gübreli olması gerekir. Gülünüzün toprağını ya ilkbaharda ya da sonbahar da değiştirebilirsiniz. Aşırı sıcak ve aşırı soğuk ortamlardan etkilenen güle, bu ortamda bakmamanız doğru olacaktır.

Gül Yetiştiriciliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gül yetiştirirken tomurcuk verdiği andan itibaren gülünüzün gün içinde 5-6 saat güneş ışığından faydalanması gerekir. Ara ara gülün yanında çıkan otları temizlemeniz gerekir. Eğer otlar temizlenmezse bitki gelişimini destekleyen sonuçlar ortaya çıkacaktır. Düzenli bir şekilde bitkinize yılda bir kez vitamin takviyesi vermeniz gerekir.

Gül bitkisinin sulamasını yaparken nemini kontrol ederek yapmanız gerekir. Toprağını eşit şekilde sulamalı ve saksıda kalan fazla suyu mutlaka dökmeniz gerekir. Suyu direk musluk suyu olarak değil de odada bekletilmiş su kullanmanız daha doğru olacaktır. Yaz aylarında günde iki kez, kış aylarında ise seyrek bir şekilde sulamanız gerekir. Güller fazla suyu ve güneş altında kalarak sulanmayı pek sevmez.

Güller dört farklı yöntemle çoğaltılır. Bu yöntemler arasında tohum, çelik, aşı ve kökten ayırma yöntemleri yer alır. Tohumla çoğaltılan gülden hemen sonuç alınmamaktadır. Gülünüzün tohumu sert olduğundan dolayı ekildiği yıl çimlenmeyecektir. Bundan dolayı gülünüzün daha iyi hale gelmesi için nemlendirilmiş pamuk veya yosun içinde tohumları dinlendirebilirsiniz. Çelikle çoğaltma yöntemi ise Kasım ayından Mart ayı sonuna kadar uygulanır. Aşı yöntemiyle de gülünüzün çoğaltma işleminde kesin sonuç elde edilir. Bir de kökten ayırma yöntemi bulunmaktadır. Köklerinden ayrılan bitki de hemen yeni saksıya dikilirse daha iyi sonuç alabileceksiniz. Evlerinizde kolay bir şekilde bakacağınız güller sizin evinizin görünümünü daha güzel hale getirecektir.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :