Manolya Çiçeği Anlamı ve Bakımı
4 mins read

Manolya Çiçeği Anlamı ve Bakımı

Bulunduğu ortama güzellik ekleyen Manolya çiçeğinin farklı türleri bulunmaktadır. Beyaz, pembe, sarı ve mor gibi pek çok renge sahip olan Manolya çiçeği hoş kokusuyla da bilinmektedir. Bu sebeple manolya çiçeği olan her alan güzel kokmaktadır. Yaprak döken ve yaprak dökmeyen olarak ikiye ayrılır. Aynı zamanda küçük çalı ve büyük ağaç arasında da birçok boyuta sahip olabilir. Asitli toprağı çok sevdikleri için sulama işlemini yaparken direkt olarak musluk suyu kullanabilirsiniz. Aynı zamanda küçük boyutlu olanları da saksıda yetiştirebilirsiniz. Genelde ilkbahar aylarında çiçek açsa da bazıları çiçek açmak için yazın gelmesini bekleyebilir. Eğer siz de manolya ağacı yetiştirmek isteyen biriyseniz bir süre sabretmeniz gerektiğini unutmayın.

Manolya Çiçeği Anlamı

Manolya çiçeği asiliği temsil etmektedir. Aynı zamanda ikili ilişkilerde de aşkın ne kadar asil olduğunu vurgular. Magnoliaceae familyasına ait olan Manolya Çiçeğine bu adı Fransız botanikçi Pierre Magnol vermiştir. Manolya çiçeğinin uzunluğu, şekli ve doğal yaşam alanı bakımından farklı olan 210 tane türü bulunmaktadır.

Manolya Çiçeği Bakımı

Manolya çiçeği bakımı için eğer gereken toprağa sahip değilseniz ya da büyük ağaç için yeriniz yoksa saksıda yetişen manolyalar iyi bir tercih olabilir. Kuvvetli rüzgarlardan uzak korunaklı yerlere ihtiyacı olan manolya çiçeği don gibi havanın eksi derecelere vardığı soğuk havalarda zarar görebilir. Bol güneş alan konuma sahip olması gereken bu çiçeğin iyi bir şekilde büyümesi için bakımını en iyi şekilde yapmanız gerekir. Yaz ortasından sonbahar başlarına kadar adım adım budama yapmalısınız. Manolya çiçeğiniz çiçek açtıktan sonra eğer kırılmış veya hastalıklı dalları varsa onları budayın. Bundan dolayı çalı veya ağacınızın boyutunu sınırlandırmanız gerekiyorsa bu işlemi hemen değil bir kaç yıl içinde yapmalısınız. Gübre, kompost yapılmış çam kabuğu ya da yaprak küfüyle ilkbaharda bakımlarını yapın. Yaz aylarında bol su seven manolya çiçeğini kurumaması için bol suyla sulayın.

Ateş düşürücü etkisi olduğu için şifa amaçlı kullanılan Manolya çiçeği kozmetik alanında ve parfümeri alanında kullanılır. Dizanteri ve hazımsızlık problemleri olan kişiler de manolya çiçeği kabuğu kullandığında sorunundan kurtulurlar. Gergin bir yapınız varsa sakinleştirici etkiye sahip olan manolyayı koklayarak veya çayını içerek sakinleşebilirsiniz. Sigarayı çok içen biriyseniz manolya kabuğundan yapılan çayı içerseniz bırakmanız daha kolay olacaktır. Vajinal enfeksiyonları olan kişilerin tedavisinde de manolya kabuğu kullanılmaktadır.

Manolya çiçeği güzel kokusuyla da bilinmektedir. Kokusuyla sizi cezbetmeyi başaran Manolyaları siz de bahçenizde ya da balkonunuzda saksıyla büyütebilirsiniz. Elbette manolya yetiştirirken kullandığınız saksının biraz geniş olmasına dikkat edin. Saksınız geniş olmazsa veya altında boşluk olmazsa çiçeğinizin bakımını iyi şekilde yapamadığınızı göreceksiniz. Siz de eğer manolya bakacaksanız bakımını en iyi şekilde yapmanız gerekir. Bakımı zahmetli olan Manolya evinizin güzelliğine güzellik katacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir